Verwerking EPDM dakbedekking
Welke lijm heb ik nodig voor het verlijmen van EPDM dakbedekking?

Voor verlijmen van EPDM dakbedekking maken we een onderscheid in het verlijmen van het dakvlak en het verlijmen van randen en opstanden (kim- en randfixatie). Voor het aanbrengen van een kim- en randfixatie moet de contactlijm worden gebruikt. Deze is in 2 varianten verkrijgbaar: STRUCTASEAL® CONTACT BONDING ADHESIVE of SPRAYBOND. 

Voor het verlijmen van het dakvlak is STRUCTASEAL® BONDING ADHESIVE PU BASED of BONDING ADHESIVE WB nodig. De ondergrond en hoogte van het dak zijn hierbij het uitgangspunt.  

STRUCTASEAL® BONDING ADHESIVE PU BASED:
Een oplosmiddelhoudende PU lijm welke éénzijdig wordt aangebracht op vlakke horizontale ondergronden (zowel hout als geschikte isolatie).

  • Op zowel houten ondergrond als geschikte isolatie
  • Niet voor verlijmen kimmen, opstanden en dakranden
  • Geen hoogterestricties bij correcte verwerking
  • EPDM niet direct sluiten na aanbrengen, PU lijm moet eerst uitdampen

STRUCTASEAL® BONDING ADHESIVE WB:
Een watergedragen hechtlijm welke éénzijdig op de vlakke horizontale ondergrond wordt aangebracht. Het is een lijmverbinding zonder dat hier oplosmiddelen in gebruikt worden, hierdoor is deze niet op alle ondergronden van toepassing. De STRUCTASEAL® BONDING ADHESIVE WB moet een zuigende ondergrond hebben (lees: houten ondergrond). Doordat het watergedragen is, is deze in de verwerking prettig toe te passen en na het aanbrengen nog deels te corrigeren. Deze watergedragen lijm kan enkel ingezet worden in de middenzone van het platte dak. Er zit tevens een beperking aan de hoogte, deze is max. 3,00 meter. In de praktijk gaat het vaak om daken van carports, tuinhuizen en overkappingen.

  • Geen oplosmiddelen
  • Enkel voor verlijming op houten of goed absorberende ondergronden
  • Hoogterestrictie is 3 mtr. vanaf normale maaiveld 
  • Niet voor verlijmen kimmen, opstanden en dakranden

Download verwerkingsinstructies

Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op

Bent uw benieuwd wat STRUCTASEAL® voor u kan betekenen? Heeft u deskundig of verwerkingsadvies nodig? Wij helpen u graag op weg! 

- Bij uitgebreide vragen en/of buiten kantooruren, kunt u ons het beste bereiken via de
  Contact Knop.
- Tijdens kantooruren zijn we ook bereikbaar via het Chatvenster en brengen wij u in contact
  met een Technisch Adviseur.

Contact