Aanbrengen dakbedekking op houten ondergrond

Voor verkleven van STRUCTASEAL® EPDM dakbedekking op een absorberende (bij voorkeur) houten ondergrond maken we onderscheid tussen de verkleving van het middelste dakvlak en de randen en opstanden. Bij daken welke lager dan 3 mtr. boven het maaiveld zijn, wordt voor een optimale hechting van het dakvlak de watergedragen lijm STRUCTASEAL® Bonding Adhesive WP gebruikt. 

 De randen en opstanden moeten, ongeacht de ondergrond of hoogte van het dak, altijd verkleefd worden met Contact Bonding Adhesive. De spuitbare variant Spraybond geeft hierbij een optimaal verwerkingsgemak.

*Houten daken welke hoger dan 3 meter zijn moeten worden verkleefd met Bonding Adhesive PU Based.

Verwerkingsrichtlijnen

De ondergrond moet vlak, schoon, vetvrij en droog zijn. Bepaal aan de hand van de bijgeleverde uitrolschets de juiste positie op het dak. Laat hierbij de EPDM dakbedekking volledig over de dakrand hangen.  en laat deze eerst 30 minuten Voor een optimale hechting doorloop stapsgewijs de onderstaande punten:

Verlijmen dakvlak

  • De EPDM dakbedekking voor de helft terugvouwen.
  • Zet 15 cm uit de rand met behulp van een smetlijn een markeringslijn. 
  • De Bonding Adhesive WP lijm eenzijdig en volledig verkleefd op de houten ondergrond aanbrengen met een vachtroller (laatste 15 cm en de opstaande randen niet).
  • De EPDM direct terugrollen in het gelijmde dakvlak.
  • Veeg de EPDM dakbedekking licht na met een zachte bezem. Herhaal de stappen 1 t/m 4 voor de andere helft van het dakvlak.

 

Rand- en kimfixatie

  • De resterende 15 cm van het dakvlak en de opstaande randen dubbelzijdig inspuiten met CONTACT ADHESIVE SPRAYBOND.
  • Als de conatctlijm vingerdroog is de EPDM zorgvuldig en zonder luchtinsluiting terugslaan. Werk hierbij altijd vanuit het midden naar de zijkanten toe. Gebruik de vlakke hand om de EPDM in de kim en tegen de opstanden aan te "vegen". 
  • Rol hierna de EPDM goed aan met een aandrukroller.

Download onze volledige verwerkingsinstructies

Fast

Fast

Easy

Easy

Safe

Safe

Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op

Bent uw benieuwd wat STRUCTASEAL® voor u kan betekenen? Heeft u deskundig of verwerkingsadvies nodig? Wij helpen u graag op weg! 

- Bij uitgebreide vragen en/of buiten kantooruren, kunt u ons het beste bereiken via de
  Contact Knop.
- Tijdens kantooruren zijn we ook bereikbaar via het Chatvenster en brengen wij u in contact
  met een Technisch Adviseur.

Contact